Belépés
Császármorzsa
... 5 evőkanál cukor, csipet só, 35 dg liszt, 10 dg darabolt dió, 5 dg mazsola, tej, 4 dl tejszín, 10 dg étcsokoládé.

Elkészítése:

A tojások sárgáját a cukorral, sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott margarint és fokozatosan a tejet, lisztet úgy, hogy sűrű csomómentes maszszát kapjunk. Lazán hozzákeverjük a keményre vert tojásfehérjét. Tepsibe simítjuk...
Paprika fokhagymás körözöttel
... krumplinyomón áttörjük. A hagymát meghámozzuk, pici kockákra vágjuk vagy megreszeljük. A metélőhagymát leöblítjük, ollóval finomra aprózzuk.
2. A juhtúrót, tehéntúrót és a margarint habosra keverjük a mustárral, pirospaprikával, paprikakrémmel, köménymaggal, sörrel és egy tekerésnyi frissen őrölt borssal. Hozzáadjuk a hagymát, a metélőhagymát és az áttört fokhagymát, csak kós...
Csokis keksz
... !!
18 dkg vaj
22 dkg cukor
1 cs van.cukor
1 tojás
38 dkg liszt
1 cs sütöpor 1 dkg os
pici só
tej

A vajat a cukorral és a van. cukorral habosra keverni .A liszetet a sütőporral és a pici sóval szintén .
A vajas masszába önteni egy kevés tejet , majd 2- 3 kávéskanál Nescacaóval , meg 1 db tojással összekeverni , hozzádni a ...
Hatlapos
Hatlapos

3 tojáshoz 10 dkg cukor 1 evő kanál zsírral 3 dkg szalagáréval habosra kavarjuk adunk hozzá ¼ liter tejet 60 dkg lisztet majd gyengén gyurjuk, ha kész 6 egyenlő részre osztjuk pihentetjük 1órát,majd kinyútjuk és sütjük gyenge tűznél .

Krém
10 dkg cukrot meg pirítunk ráöntünk 1/4liter vizet felfő és még 30dkg cukrot forralunk közzé míg felfő ...
Kossuth kifli
Kossuth kifli

12 tojás 14 evőkanál cukor 12 kanál liszt 5 dkg zsír a tojások sárgáját a zsírral kikeverni habosra a tojásfehérjét a cukorral verjük, fel majd összeadjuk, és bele tesszük a lisztet melybe egy sütőport kevertünk. Ki zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, elsimítjuk tetejére darabos diót, szórunk, majd sütjük, ha kisült hagyjuk egy kicsit hűlni és pogácsaszag...
Vegyes sütik
... nyújtjuk, szaggatjuk és sütjük.

Mézes tészta öntve

5 tojássárgája 25 dkg cukor 5 dkg vaj 1 kanál kakaó egy kis fahéj szegfűszeg 7 kanál olvasztott méz ezt kikavarjuk habosra. A fehérje keményre vert habját közzé keverjük 3 dl tejjel elkavarjuk a masszának olyannak kell lenni, hogy a tepsiben szétterüljön, sütjük.


Ilona szelet

30 dk...
INDONÉZ SAJTMÁRTÁS
...

Végy hozzá
2,5 dl tejszínt,
3 dkg krémsajtot és
1 kávéskanál
curryt.

A krémsajtot keverd habosra, add hozzá a curryt, majd
apránként forgasd bele a tejszínt. (A curryt helyettesítheted
más illatos fűszerrel is, például fahéjjal, szerecsendióval,
vagy csípős pirospaprikával. ...
Hollandi mártás
... tetejéről az írót eltávolítjuk,
langyos állapotban tartjuk melegen. Krómacél habüstbe tojássárgáját és tejszínt adunk. Vízfürdőbe állítjuk, és habverővel végzett gyors mozdulatokkal habosra verjük. (Ügyeljünk arra, hogy a víz ne forrjon fel, mert a mártás kicsapódik!) A mártást ezután levesszük a vízfürdőről és vékony sugárban adagolva, habverővel állandóan keverve hozzáadju...
Csokoládés puszedli
...
2 evőkanál kakaópor,
5 dkg barnacukor,
1 csomag sütőpor,
csipetnyi só,
12,5 dkg durvára vagdalt étcsokoládé.

A vajat, két féle cukrot, és a tojást habosra keverjük. Szitáljuk bele a lisztet, sütőport, a sót, a kakaóport és alaposan dolgozzuk ki. Keverjük hozzá a csokoládét. Vajazzunk ki egy sütőlemezt (vagy alufólián) és kiskanállal osszuk...
Darálós keksz
... porcukor
1/2 csom. sütőpor
1 csom. vaniliacukor
reszelt citromhéj
rum aroma
4 egész tojás
75 dkg liszt

Az olvasztott vajat vagy margarint a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a valiliát, a sütőport,a
4 tojást, ezután hozzádolgozzuk a lisztet.
Viszonylag kemény tésztát kapunk.

A húsdarálónak van egy fajta sütit ki...
Fűszeres mézeskalács
... cukrozott narancshéj,
kevés zsemlemorzsa.

Kerek vagy hosszúkás formát választunk, amit zsiradékkal kikenünk, zsemlemorzsával beszórunk. A vajat vagy margarint keverjük habosra a cukorral, keverjük hozzá az előbb megforralt mézzel a kockára vágott narancshéjat és tegyük hozzá a felhabosított tojásokat, végül lisztet, fűszereket, szalalkálit keverjünk bele. Ezután...
Kosárkák
... középen mélyedést hagyunk a tölteléknek). Megsütjük.

Töltelék készítése:
az 1. massza anyagait jól összedolgozzuk, gőz fö...
Kossuth-kifli
... félujjnyi vastagra nyújtva háromszög alakú darabokra vágjuk s az alább leírt töltelékkel megkenve, kiflikké sodorjuk.
...
Lemezes linzer
...
reszelt citromhéj,
40 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
kevés tej,
kakaópor,
baracklekvár.

A tojássárgáját a zsírral, a porcukorral és a citromhéjjal habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és annyi tejet, hogy jól gyúrható legyen. 3 részre osztjuk. 2 részbe kakaót gyúrunk. A barna tészta felét tepsibe téve lekvárral...
Áfonyás teasütemény
... margarin
20 dkg liszt
20 dkg áfonya
10 dkg cukor
3 tojás
fél tasak élesztőpor
1 citrom
csipetnyi só

ELKÉSZÍTÉS

A cukrot a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást. A lisztet elvegyítjük az élesztőporral, a sóval, a reszelt citromhéjjal, majd apránként a krémhez keverjük. Az áfonyaszemeket kevés lisztben meghemp...
Almás-aszalt szilvás torta
... lecsöpögtetjük, és negyedekre vágjuk. Kerek tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és belesimítjuk a tésztát. A tojásokat a maradék cukorral, a vaníliáscukorral, a mandulával és a tejszínnel habosra keverjük, és a tésztára öntjük. Az almákkal és a szilvákkal a torta tetejét megrakjuk, és meleg sütőben készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd grillrácsra borítjuk, és levesszük...
Almás-rumos puding
... meghámozzuk, a belsejüket kivájjuk, a húsukat kis kockákra vágjuk, majd simára keverjük a lecsöpögtetett mazsolával, a dióval és a rummal. Mély tálban csipetnyi sóval és a citromhéjjal habosra keverjük a tojásokat. A kenyeret tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és a tojásos keverékhez adjuk, végül fakanállal mindent simára keverünk. Beledolgozzuk a lisztet és a cukrot, kivajazott t...
Aszalt gyümölcsös kosárkák
... héját, majd 1 dl vízzel és a cukorral mély lábasba öntjük, felforraljuk, és 10 percig kislángon főzzük. A vegyes gyümölcsöt hosszú, vékony csíkokra vágjuk, majd kis kockákra. A ricottát habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a tojásokat. A narancsot megmossuk, leszárítjuk, héját lereszeljük. A levét kinyomjuk, majd ebbe keverjük a gyümölcsöket. Lefedjük, és fél órára hűtőbe...
Almás krémes piskóta
... és megsütjük. (kb 30 perc)
Ha kisült deszkára borítjuk, az almás fele legyen felül. Megkenjük a krémmel és vágül csokoládéval vonjuk be.
...
Almás szelet
... dkg cukor,
40 dkg reszelt alma,
10 dkg darált dió,
1 csomag sütőpor,
1 csomag vaníliás cukor,
40 dkg liszt.

A zsírt a tojás...
1 2 3 ........421 422 .....631 632 ....841 842 843 
Címkék: INDONÉZ SAJTMÁRTÁS, tojások sárgáját, olvasztott margarint, keményre vert, hagymát meghámozzuk, metélőhagymát leöblítjük, margarint habosra, tekerésnyi frissen, áttört fokhagymát, pici sóval, vajas masszába, kevés tejet, zsírral kikeverni, cukorral verjük, lisztet melybe, sütőport kevertünk, kicsit hűlni, fehérje keményre, masszának olyannak, tepsiben szétterüljön, krémsajtot keverd, curryt helyettesítheted, írót eltávolítjuk, mártás kicsapódik, mártást ezután, tojást habosra, olvasztott vajat, porcukorral habosra, fajta sütit, vajat vagy, előbb megforralt, kockára vágott, felhabosított tojásokat, alább leírt, citromhéjjal habosra, sütőporral elkevert, barna tészta, margarinnal habosra, lisztet elvegyítjük, reszelt citromhéjjal, krémhez keverjük, áfonyaszemeket kevés, maradék cukorral, tejszínnel habosra, tésztára öntjük, torta tetejét, formában hagyjuk, belsejüket kivájjuk, lecsöpögtetett mazsolával, kenyeret tejbe, tojásos keverékhez, cukorral mély, vegyes gyümölcsöt, ricottát habosra, narancsot megmossuk,
© 2013 TVN.HU Kft.